ΑΜΟΡΓΟΣ: Η Αλήθεια των 7 γραμμάτων

ΑΜΟΡΓΟΣ: Η Αλήθεια των 7 γραμμάτων

ΑΜΟΡΓΟΣ: Η Αλήθεια των 7 γραμμάτων

Για άλλη μια φορά η Αμοργός αποτελεί πηγή έμπνευσης.  Η Λία Μωραϊτάκη από τα Κατάπολα έχει ζήσει όλα τα καλοκαίρια της στο αγαπημένο της νησί. Κάθε χρονιά, από τότε που θυμάται τον εαυτό της, περίμενε να ξεκινήσει το καλοκαίρι για να βρεθεί στον τόπο που λάτρευε. Όταν όμως έφτανε το τέλος του καλοκαιριού και η στιγμή της αναχώρησης μια έντονη θλίψη την κυρίευε. Όλα αυτά τα συναισθήματα που κατά καιρούς της δημιούργησε η Αμοργός τα απέδωσε με τον δικό της μοναδικό τρόπο στο βιβλίο της «ΑΜΟΡΓΟΣ: Η Αλήθεια των 7 γραμμάτων».  Όπως άλλωστε δήλωσε η ίδια στο amorgos – news.gr η Αμοργός σου μαθαίνει πως ό,τι αγαπάμε αληθινά, ζει για πάντα!

Το βιβλίο της συμπατριώτισσας μας Λίας Μωραϊτάκη – Περδετζόγλου  εκδόθηκε λίγο πριν το καλοκαίρι. Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε: «…αν αποβιβαστείς στην Αμοργό, αν γίνει χώρος σου η Αμοργός και χρόνος σου το καλοκαίρι ίσως να αισθανθείς αυτό που βρίσκεται πίσω από τις μοναδικές εικόνες που απολαμβάνουν τα μάτια σου. Αν δεν το νιώσεις πρέπει να ξανάρθεις, αν το νιώσεις θέλεις απεγνωσμένα να ξανάρθεις ακόμα κι όταν δεν ξέρεις το γιατί. Ίσως να είναι αυτό το εύηχο μυστηριώδες όνομά της: «ΑΜΟΡΓΟΣ». Ίσως το χάρισμά της να οργώνει γόνιμες ιδέες στις άγονες γραμμές του Νου. Ίσως η διαίσθηση πως στα 7 γράμματα της κρύβεται η αλήθεια της ίδια μας της ζωής.».

Add to Wishlist
Κατηγορία: Ετικέτες: ,

ΑΜΟΡΓΟΣ: Η Αλήθεια των 7 γραμμάτων

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
Συγγραφέας: Λία Μωραϊτάκη – Περδετζόγλου
Εκδότης: –
Διάσταση: –
Αριθμός σελίδων: –
Γλώσσες: Ελληνικά
ISBN –
Έκδοση Α’: 2017

Το έργο ποιητικό και φιλοσοφικό ταυτόχρονα συνδέει τη ζωή με εικόνες από το αμοργιανό καλοκαίρι. Πρωταγωνιστής ο Νους που αναζητώντας την Αλήθεια, παρατηρεί ότι σε κάθε γράμμα της λέξης «ΑΜΟΡΓΟΣ», αντιστοιχεί μία φάση της ανθρώπινης ζωής η οποία μοιάζει με το καλοκαίρι που γεννιέται, μεγαλώνει, ονειρεύεται, ωριμάζει και πεθαίνει για να ξανάρθει πάλι έπειτα από εννέα μήνες όσο διαρκεί δηλαδή η κύησή του στο χρόνο. Η ερμηνεία των επτά γραμμάτων μας οδηγεί στη συνειδητοποίηση ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος και ότι η ζωή νοηματοδοτείται από την ΑΓΑΠΗ. Το βιβλίο τελειώνει με την προτροπή της Αμοργού στην καρδιά κάθε ανθρώπου: «ΑΓΑΠΗΣΕ»!

Η Λία Μωραϊτάκη – Περδετζόγλου σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον Τομέα Ιστορίας, Χριστιανικής Γραμματείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης, της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά το παρελθόν εργάσθηκε ως δημοσιογράφος και παραγωγός στο ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης σε Λύκειο των Αθηνών.

Για να αποκτήσετε το βιβλίο της Λίας Μωραϊτάκη – Περδετζόγλου μπορείτε να απευθύνεσθε στον Σύνδεσμο Αμοργίνων και στην Ένωση Καταπολιανών. Τα έσοδα των βιβλίων θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συνδέσμου και της Ένωσης. Για περισσότερες πληροφορίες στο liamoraitaki@gmail.com και στο τηλ. 69 46 48 41 20.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.